Отборите на Кьолн и Борусия Мьонхенгладбах направиха нулево реми в четвъртия кръг на Бундеслигата пред 50 хиляди зрители на стадиона в Кьолн. Съперниците се придвижиха пакетно с по една точка напред и натрупаха по шест, колкото има и грандът Борусия Дортмунд след издънката си срещу Майнц 05.

Гостите владееха повече топката, но футболистите на Кьолн са тези, които могат да съжаляват повече, че не отбелязаха във вратата на изигралия силен мач страж на Мьонхенгладбах Ян Сомер. За Кьолн това бе трето равенство за четири мача от началото на сезона.

Първите минути бяха за Борусия Мьонхенгладбах, като гостите можеха да открият, след като Тони Янчке стреля с глава. В 11-ата Макс Крузе също пропусна, като ударът му мина вляво от страничния стълб. Гостите застрашиха съперника си и в 29-ата минута, когато Гранит Хака получи от Кристоф Крамер и опита мерника си, но топката прелетя високо високо над гредата.

Юя Осако бе в центъра на опасна акция за Кьолн в 32-ага минута, но шутът му с левия крак бе неточен, след като Матиас Лемас свали топката с глава към японеца. В самия край на първото полувреме Кьолн имаше нов шанс, но Сомер отрази удара на Марсул Рисе.

След почивката и двата отбора създадоха изгодни положения, но така и не стигнаха до попадение. В 51-ата минута удар на Андре Хан бе отразен, а в 62-ата Рафаел се пробва с глава от централната част на наказателното поле, но пропусна целта.

В последните десетина минути първо Даниел Халфар опита късмета си, но топката бе избита в корнер, а в 88-ата минута Хавард Нордтвейт отправи удар с глава, но също пропусна и резултатът остана 0:0.