Българският национал Илиян Мицански помогна на своя тим Карлсруе да спечели точка при гостуването си на Зандхаузен в мач от 12-ия кръг на Втора Бундеслига. Двата тима завършиха 1:1. 

Родният нападател се появи като титуляр за своя тим и остана на терена през всичките 90 минути. Той блесна в 65-та минута, когато с перфектен пас намери съотборника си Мануел Торес, който откри резултата. 

Тимът на Зандхаузен обаче успя да стигне до изравнителен гол. Това стана в 73-та минута, когато Мануел Стифлер беше точен. До края на мача повече попадения нямаше и двата тима трябваше да се задоволят с по една точка. 

Иначе Мицански беше оценен високо от регионалните издания, които слеят представянето на Карлсруе, въпреки че отборът изпусна да се поздрави с така необходимите от този мач три точки. 

Тимът на българина вече има 17 точки и е шести в подреждането, но може да падне надолу в зависимост от резултатите в останалите мачове. Лидер във Втора Бундеслига е Инголщад с 26 точки. Иначе Инголщад е едва 13-и с 12 в актива си.