Изключително важна домакинска победа постигна тимът на Волфсбург в мача си от 11-ия кръг на Бундеслигата. "Вълците" надделяха с 2:0 у дома над закъсалия гранд Хамбургер и продължават да дишат във врата на лидера Байерн. 

Ивица Олич и Аарон Хунт огорчиха северняците с попаденията си и запазиха дистанцията от баварците в подножието на върха на класирането. Това беше и шеста поредна победа в първенството за домакините в днешната среща. 

Волфсбург започна срещата на високи обороти и още в началото Иван Перишич можеше да открие, но вратарят Ярослав Дробни спаси. След това Ивица Олич на два пъти не беше точен за домакините, а за гостите само Люис Холтби имаше добри възможности, от които не се възползва. 

В крайна сметка статуквото нямаше как да се запази след този натиск на "вълците" и те откриха резултата в 29-та минута. Тогава Олич беше изведен с невероятен пас сам срещу чешкия вратар на Хамбургер и го преодоля с прекрасен удар в долния ляв ъгъл за 1:0. 

После Перишич на два пъти до почивката изпусна да даде преднина от два гола на тима си, докато Пиер-Мишел Ласога и Йоан Джуру не можаха да изравнят за гостуващия тим и така резултатът се запази до почивката. 

Но в средата на втората част всичко приключи. В 63-та минута Кевин де Брюин намери по страхотен начин Аарон Хунт и последният показа голямо хладнокръвие в наказателното поле и вкара за 2:0. 

Това на практика беше всичко в този мач и домакините се поздравиха със заслужени три точки. Така те вече имат 23 и са на четири от лидера Байерн, продължавайки да го притискат в класирането. Хамбургер пък още е в зоната на плейофите за изпадане и е със скромните 9 точки от 11 мача и ако продължава в същия дух, може да изпадне за първи път в историята си.