Хамбургер запази малък шанс да се спаси от първо в историята си изпадане във Втора Бундеслига, след като успя да изравни и да завърши 1:1 в първия плейофен мач с Карслсруе.

Въпреки очакванията, българинът Илиян Мицански не бе титуляр в атаката на гостите и се отлепи от резервната скамейка едва в последните няколко секунди от мача, като тактическа смяна.

Титулярът в нападението Роувен Хенингс успя да се се възстанови от контузията си и излезе в стартовите единадесет на класиралия се трети в редовния сезон на втора дивизия Карлсруе.

Нещо повече – още в 4-ата минута Хенингс прояви голмайсторския си нюх и с 18-ия си шампионатен мач за сезона откри за гостите – 0:1.

В 53-ата минута Карлсруе имаше двоен шанс да покачи резултата, но ударите на Торес и Назаров последователно разтресоха напречната греда на вратата на „хамбургерите“.

Тимът от Хамбург нападаше разпиляно и не се виждаше как ще стигне поне до изравняване. В 73-ата минута обаче с удар от пеналта Иличевич успя да вкара за 1:1 и с изравнителния си гол да запази известни надежди за реномирания Хамбургер да спаси кожата след реванша на 1 юни.