Борусия Дортмунд изрази готовност да се бори за подписа на бившата си звезда Марио Гьотце, който по всяка вероятност ще напусне Байерн Мюнхен през лятото. За намеренията на „жълто-черните“ индикира техният генерален мениджър Ханс-Йоаким Вацке.

Световният шампион от Мондиал 2014 си навлече гнева на феновете, които го боготворяха преди това, като обяви, че преминава на „Алианц Арена“ след края на сезон 2012/2013. Тогава баварците се възползваха от наличието на освобождаваща клауза в договора на техничаря, за когото платиха около 36 милиона евро.

Гьотце обаче не можа да постигне това, което се очакваше от него, в Мюнхен и след няколко сезона, в които повече търкаше пейката, очевидно е решил, че е време за смяна на обстановката. Към него не липсват оферти от чужбина, но и Борусия си остава валидна опция.

„При положение, че докато сме на пазара, получим сигнал за това, че той би се заинтересувал от завръщане, тогава ще го обсъдим – разбира се, че ще говорим“, заяви Вацке.

„Изпитваме най-голямо уважение към Марио, но също така трябва да обсъдим дали подобен ход има смисъл от спортна гледна точка. Всичко се промени, откакто той ни напусна“, добави босът на Борусия.