Слуховете за трансфер на Марио Гьотце от Байерн Мюнхен в Ливърпул продължават да бъдат доста интензивни, като според последните информации англичаните биха могли да привлекат германския национал с немалък отбив в цената.

23-годишният футболист заигра при баварците през 2013 година, след като те активириха откупната му клауза на стойност 37 милиона евро, записана в договора му с Борусия Дортмунд. Сумата към онзи момент за кратко го превърна в най-скъпия немски футболист за всички времена (рекордът се държи от Месут Йозил, за когото Арсенал плати 50 милиона евро малко по-късно същата година).

Въпреки очевидното си желание да работи с Хосеп Гуардиола, Гьотце така и не успя да се справи с конкуренцията на „Алианц Арена“, като неизменно беше втори или трети избор за испанския треньор. Дотук през сезона ситуацията не е по-различна, като контузиите също оставиха своя отпечатък и така световният шампион идва едва 5 шампионатни мача за Байерн.

Аларма в Байерн - Гьотце желае да отиде при Клоп

Със сигурност положението му в Мюнхен дава поводи за размисъл, а Ливърпул иска да използва и друго обстоятелство в своя полза. Това е фактът, че договорът на Гьотце с Байерн изтича през лятото на 2017 година. По този начин англичаните биха могли да го купят сега срещу сума от порядъка на 20 милиона паунда (около 25,5 милиона евро).

Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп е крайно добре запознат с качествата на Гьотце. Двамата спечелиха поредни шампионски титли на Германия през 2011 и 2012 година, а през 2013 играха и финал в Шампионската лига.

Преди дни селекционерът на германския национален отбор Йоаким Льов посъветва играча да не бърза да напуска Байерн, а да изчака първо идването на новия треньор Карло Анчелоти. Льов препоръча на Гьотце първо да поговори с италианския специалист и едва тогава да решава какво ще прави с кариерата си.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS