Старши треньорът на Монако Леонардо Жардим разкритикува ръководството на френската футболна лига заради програмата на местното първенство. Португалецът заяви, че наситената програма не позволява достатъчно време за възстановяване на футболистите между мачовете в Европа и Лига 1.

"Във Франция е трудно да играеш за шампионата и за Лига Европа едновременно", каза жардим на пресконференция преди неделния двубой от френското първенство срещу Рен. Монако завърши 1:1 с Тотнъм в Лига Европа късно снощи.

"Невъзможно е да завършиш един мач в 22.00 часа в четвъртък и да играеш отново в 15.00 часа в неделя. 65 часа за възстановяване между двете срещи. Как да се справим? Лига Европа е страхотно състезание за френските отбори. Но не разбирам защо не играем в понеделник, както е в много други страни", добави Жардим.

Монако изостава на 8 точки от лидера Пари Сен Жермен след осмия кръг на френското първенство. Тимът има 12 точки и заема девето място в класирането. "Играчите са изморени. Ние трябва да бъдем готови на 100 процента, но аз ще трябва да направя смени. Мисля, че е време да се вземат някои решения", каза още треньорът на Монако./БТА