Един от шефовете на Монако – вицепрезидентът Вадим Василиев разкри, че клубът е отхвърлил дори по-солидна оферта от тази на Манчестър Юнайтед за Антони Марсиал. По думите му младият френски талант обаче е отклонил другата възможност, тъй като мечтата му е била да заиграе за „червените дяволи“.

Английският гранд плати около 50 милиона евро за 19-годишния нападател, а сумата за най-скъпия тийнейджър във футболната история може да нарасне с още 30 милиона при задействането на определени бонуси.

Според Василиев обаче това не е било най-щедрото предложение за таланта, като в офисите е постъпило и такова с много по-добри финансови параметри. „Имаше друг клуб, който ни предложи дори повече от Юнайтед. Няма да кажа колко точно, но фиксираната цена, без бонусите към нея, беше по-добра. Оттам също така предложиха да оставят Марсиал като преотстъпен при нас за година“, разказа Василиев.

„Момчето обаче искаше да отиде в Манчестър, това бе негова мечта. Заради бонуса от 30 милиона евро ние го пуснахме. Ако парите бяха по-малко, той щеше да остане“, добави босът.