Ница измъкна точка при домакинството си на Монпелие след гол в 94-ата минута на Лойд Палун. Равенството 1:1 пък не позволи на Монпелие да излезе на трето място в класирането във Франция в този 9-и кръг на местната лига. Тимът на Монпелие остана с 14 точки в актива си и заема пета позиция във временното подреждане. Домакините от Ница са на осма позиция също с 14 точки и нямат загуба вече трети мач във Франция.

Монпелие поведе в 72-ата минута, след гол с глава на Виторино Хилтон. 37-годишния бразилец засече пас от Антъни Муние и стреля от центъра на наказателното поле в долния десен ъгъл на вратата на домакините.

В допълнителното време, след края на 90-е минути обаче футболистите на Ница стигнаха до равенството, след като Лойд Палун първо удари дясната греда на вратата на Монпелие, а при последвалия корнер все пак успя да отбележи с глава за крайното 1:1.

В другите срещи от 9-я кръг Лориен победи Бастия като гост с 2:0 и държи 13-а позиция във временното класиране. Гостите поведоха в 48-ата минута след автогол на Матийо Пейберне, в 62-ата минута Жил Суну направи резултата 2:0.

Евиан записа категоричен успех над Мец с 3:0. Гостите останаха шести с 14 точки във временното класиране, а за Евиан успехът бе глътка въздух и вече има 10 точки в актива си. Домакините поведоха с автогол на Шейк Дукуре в 62-ата минута. В 75-ата от дузпа реализира Даниел Вас, а Джани Бруно вкара в 80-ата за крайното 3:0.

Също в мач от 9-я кръг Рен победи Ланс с 2:0 и заема 12-о мясдто във временното красиране с 11 точки. Двата гола за Рен бяха дело на Пол-Жорж Нтеп в 54-ата и 84-ата минута.