Отборът на Ница не можа да спъне Монако, който се наложи с 3:0, като гост в мач от 16-я кръг на Лига 1. Попаденията за „князете“ бяха дело на Хамес Родригес, Еманюел Равиер и Лукас Окампос, докато домакините дори не можаха да стигнат до почетно попадение.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Мачът имаше мечтано начало за Монако, който излезе напред в резултата още в 5-ата минута. След хубава комбинация, минала през трима играчи на „князете“, топката стигна до Хамес Родригес, който порази вратата на Ница с левия крак и промени двете нули – 0:1.

В 23-ата минута нова хубава атака на Монако бе увенчана с второ попадение. Антони Мартиал напредна от дясно, центрира в наказателното поле, а Еманюел Равиер засече с глава и прати топката в долния десен ъгъл на домакинската врата за 0:2.

Третият гол за класическата победа падна в последните минути на срещата. Попадението бе реализирано от Лукас Окампос в 89-ата минута, който се възползва от грешка на бранител, открадна топката на границата на наказателното поле, измъкна се от вратаря и се разписа на празна врата – 0:3.

С успеха Монако събра 35 точки и заема 3-о място в класирането. Ница е 15-и със 17 точки.

Ето и още резултати:

Лил - Марсилия 1:0

Нант Валенсиен 2:1