След два поредни хикса, френският шампион Пари Сен Жермен се върна на познатия път. Момчетата на Лоран Блан не срещнаха особени затруднения и победиха с лекота Гингам с 3:0 на своя "Парк де Пренс". 

Хавиер Пасторе, Анхел ди Мария и Златан Ибрахимович донесоха успеха на парижани и те убедително водят в класирането, очаквайки останалите развръзки от междинния кръг в Лига 1. В края шведската звезда дори изпусна и дузпа, но това не повлия на резултата. 

Иначе мачът мина под диктовката на ПСЖ още от самото начало. Още в първите минути Грегори ван дер Вийл можеше да открие, а шансове имаха още Ибра и Пасторе. Точно последните двама бяха в основата и на първия гол. 

Той падна в 18-та минута, когато шведът намери аржентинеца в хубав коридор и той с удар от границата на наказателното поле преодоля стража на гостите за 1:0. Попадението беше доста хубаво и увенча добра атака на парижани. 

До почивката домакините имаха още няколко хубави шанса да удвоят преднината си, но Ибрахимович, Ди Мария и Единсон Кавани подходиха аристократично и не успяха да се разпишат от изгодни ситуации. 

За сметка на това гостите от Гингам можеха да полеят със студен душ домакинската публика точно преди почивката. В 45-та минута Юнус Санкаре се озова на удобна позиция и стреля, но топката мина на няколко сантиметра над вратата. 

Втората част не се различаваше много от първата и домакините атакуваха и имаха чистите шансове. Ди Мария и Ибра се скъсаха от пропуски, но в крайна сметка този натиск нямаше как да не донесе до трети гол. 

Той падна в 76-та минута, за да убие интригата. Тогава Ибрахимович беше изведен на стрелкова позиция леко встрани от вратата, той би, вратарят на Гингам изби левашки и топката попадна на крака на връхлитащия Ди Мария и той безпроблемно вкара за 2:0. 

Само шест минути след това Ибра увенча добрата си игра и с гол. В 83-та минута той вкара първия си гол за сезона и общо 107-и за ПСЖ с хубав удар и подпечата крайния успех на тима си. 

Шведът дори имаше време да пропусне дузпа в 87-та минута, но това не повлия на крайния победител в този мач. Така ПСЖ убедително е на върха със 17 точки, докато Гингам е на осмата позиция с 9.