Пари Сен Жермен записа грешна стъпка в шестия кръг на Лига 1, след като завърши наравно 1:1 като гост на Реймс. Парижани бяха по-добри през по-голямата част от двубоя, но в крайна сметка дори могат да бъдат доволни от хикса, тъй като Реймс бе отборът, който откри резултата.

В 15-ата минута топката бе във вратата на Реймс, след като Ван дер Вийл центрира на Пасторе, който реализира с глава. Страничният рефер обаче вдигна флага си за засада, въпреки че повторенията показаха, че ситуацията е доста спорна. Малко след това пък техничен изстрел на Лавеци бе избит от голлинията.

Вратарят на Реймс Коси Агаса получи контузия и в 24-ата минута бе заменен от своя заместник Джони Пласид.

В края на първата част и домакините имаха добра възможност за гол, след като Николас Дьо Превил се пребори за топката в наказателното поле и стреля мощно, но в страничната греда.

Златан Ибрахимович направи страхотен пропуск в 61-ата минута. След мощен изстрел на Марко Верати, вратарят Пласид изби топката, която удобно отиде към шведа. Ибра засече с глава, но не успя да уцели на практика опразнената врата.

Резултатът се запази 0:0 до 83-ата минута, в която след неориентирана игра в защита на Грегори ван дер Вийл, Дьо Превил подаде на Теосон Сибатчо, който трябваше само да вкара в опразнената врата.

Още след подновяването на играта от центъра обаче, парижани стигнаха до моментално изравняване. Технично центриране в наказателното поле на Пасторе бе засечено майсторски във въздуха от Единсон Кавани, който по този начин оформи крайното 1:1.

Във временното класиране ПСЖ е лидер с 14 точки, а Реймс е трети с 11.