Сент Етиен сложи край на серията от две поредни загуби, заради която се срина в класирането. "Зелените" победиха с 3:0 гостуващия Гингам и взеха сериозна глътка въздух в сезона си. 

Ромен Амума, Валентен Езерик и Нолан Ру отбелязаха попаденията за победителите и дори червеният картон на Баял Сал в последните минути не повлия на настроението на публиката и всички в тима. 

Преди почивката чистите положения бяха твърде малко и логично нулевото равенство се запази. Преди тя да дойде Ромен Амума изпусна за "зелените", а единствената чиста възможност за Гингам пропиля Коко. 

Развръзката в този мач дойде след подновяването на играта. В 53-та минута Езерик намери перфектно Амума и той с изстрел от дистанция не остави шансове на вратаря, за да открие резултата. 

Този резултат се запази почти до самия край на двубоя. Сент Етиен атакуваше, но така и не стигаше до попадението чак до 87-та минута. Тогава домакините получиха дузпа, която Езерик превърна в гол и уби интригата. 

В последните секунди на редовното време Баял Сал беше изгонен, но това не повлия негативно на крайния резултат от срещата за "зелените". Дори напротив, в последните секунди на продължението Нолан Ру оформи класиката и при този резултат дойде и краят на мача. 

С тези три точки най-титулуваният френски тим се изкачи на четвъртото място с 25 точки, колкото има и Лион, но е с по-лоша голова разлика от "хлапетата". Гингам остава 11-и с 19 точки и се е застопорил здраво в средата на таблицата.