Олимпик Марсилия победи Сент Етиен с 2:0 като гост в мач от 14-ия кръг на френската Лига 1.

Двата отбора изиграха сравнително равностоен двубой, в който обаче Олимпик демонстрира много по-голяма хитрост и с два гола в края на първото и началото на второто полувреме стигнаха до трите точки. Голяма роля за успеха изигра и вратарят Стив Манданда, който на няколко пъти спаси своя отбор от попадение през първото полувреме, в което домакините бяха по-добрите на терена.

Натискът на Сент Етиен започна още от самото начало, а първата опасност пред вратата на Манданда бе в 9-ата минута, когато опитният страж спаси удар на Ромен Амума.

И Стефан Руфие обаче трябваше да се намесва решително в 16-ата минута. В нея Ласана Диара отправи мощен изстрел от далечно разстояние, който летеше под гредата. Руфие обаче докосна топката и я отклони към напречната греда.

В 21-ата минута Амума отново бе близо до гол след удар с глава, но Манданда бе на мястото си.

Домакините също се отчетоха с греда след точно половин час игра, когато Кевин Моне-Паке изстреля истински снаряд, който обаче срещна десния страничен стълб.

Малко по-късно Манданда отново трябваше да демонстрира блестящ рефлекс след удар с глава на Нолан Ру.

И противно на логиката на случващото се на терена, в 41-ата минута гостите бяха тези, които стигнаха до първия гол в мача. След пас в наказателното поле, Жорж-Кевин Н'Куду опита да стреля, но шутът му бе много неточен. Той обаче се превърна в удобен пас за Миши Бачуай, който засече топката и я прати във вратата за 1:0.

Очевидно голът шокира домакините, а Олимпик нанесе втория си удар 6 минути след подновяването на играта. Този път ролите бяха разменени и Бачуай асистира на Н'Куду, който прати топката във вратата на Руфие с удар извън наказателното поле като голяма роля за него имаше и получил се рикошет.

До края на мача Марсилия демонстрира отлична игра и не позволи на съперника си да затрудни повече Манданда като в същото време Бачуай имаше две добри възможности за трети гол, но не се възползва от тях.

След загубата Сент Етиен остава на седмо място в класирането с 22 точки. Марсилия е на 12-а позиция с 18 точки.