Играчите на Пари Сен Жермен изглежда окончателно изпуснаха парата, но едва ли има сила, която да им попречи да триумфират с четвърта поредна титла на Франция. Те записаха нулево равенство като домакини на Монпелие, но са с цели 23 точки пред най-близкия си преследвач Монако. 

До края на Лига 1 обаче остават само още девет кръга и в тях едва ли ще стане чудо, за да не се поздравят парижани с отличието. Така най-рано още в края на март те ще са шампиони, а ако допуснат още издънки, ще почакат още малко, но на практика няма вероятност да не са първи в края на май. 

Момчетата на Лоран Блан направиха много отпуснат мач и това беше третата им издънка в последните четири двубоя, но това едва ли е важно, тъй като преследват все още четири трофея. 

Домакините бяха без голямата си звезда Златан Ибрахимович, но на терена бяха имена като Единсон Кавани и Анхел ди Мария. Именно те бяха играчите, които направиха най-големите пропуски преди почивката. 

Те не успяха да преодолеят стража на Монпелие, в 7-та и 30-та минути, а и след почивката продължи лежерното представяне на парижани. Те се събудиха едва към края, когато удар на Адриен Рабио беше отразен от вратаря. 

Така в крайна сметка ПСЖ не успя да преодолее Монпелие и взе само точка на "Парк де Пренс". С нея момчетата на Лоран Блан вече имат 74 в актива си, докато преследвачът Монако е далеч назад с 51. 

Монпелие пък, който е последният отбор, ставал шампион преди хегемонията на Пари Сен Жермен, събра вече 36 точки и макар да е в долната половина на таблицата, все още таи надежди за място в евротурнирите. А точка на "Парк де Пренс" няма как да не вдигне самочувствието на отбора в преследването на тази цел.