Отложеният заради бурята на Лазурния бряг мач между Ница и Нант завърши с победа на гостите в преиграването. "Канарчетата" надделяха с 2:1 и зарадваха гостуващата си агитка с трите точки. 

Домакините от Ница изиграха силен двубой, но така и не успяха да противодействат на противника си, а пък и при 1:1 техен гол беше отменен и затова определено могат да съжаляват за поражението. 

Иначе мачът започна перфектно за Нант. Още в 11-та минута гостите вече водеха. Тогава Жюл Илоки намери Алексис Еланди и той не сбърка с мощния си изстрел, за да открие резултата. Топката мина между краката на вратаря, за да се оплете в мрежата му. 

Домакините вдигнаха оборотите, но бяха изненадани при една контра в 31-та минута. Тогава Илоки се оказа сам срещу вратаря, но мислеше, че е в засада и не подходи сериозно при изстрела. А всъщност засадата беше покрита от Менди. 

Все пак в 42-та минута домакините стигнаха до равенството по малко куриозен начин. Матийо Бодмер изпълни силно фалциран пряк свободен удар, топката залъга играчите и вратаря на Нант и връхлитащият на голлинията Ромен Женевоа от няколко сантиметра опъна мрежата за 1:1. 

В 63-та минута домакините стигнаха и до втори гол, но той беше отменен. Реализира го Александър Менди, но реферите го отмениха заради засада и така статуквото се запази. Но то не беше за дълго. 

В 70-та минута Ясин Баму намери Колбейн Сигторсон на изгодна позиция и исландецът не се поколеба, за да се разпише за 2:1. В крайна сметка при този резултат дойде и краят на мача, а Нант се поздрави с трите точки. 

С тях "канарчетата" изпревариха прекия си съперник в класирането и вече имат 19 точки на 7-та позиция. Ница е едно място по-надолу и с една точка по-малко след този развой на Лазурния бряг.