Битката между Нант и Лил трябваше да даде някои отговори в битката на дъното във френския шампионат. Но вместо това, те засилиха още повече интригата, след като не излъчиха победител. 

Двата тима завършиха при нулево равенство на "Божоар" и удължиха сериите си без успех в първенството. За "канарчетата" това беше пети пореден двубой без победа, докато за "песовете" - четвърти. 

Първата част на този мач не предложи особени емоции на феновете. Преди почивката имаше едва два шанса и те бяха от статични положения. И двата бяха за Лил, като Себастиен Коршия стреля от преки свободни удари, но те не бяха в очертанията на вратата. 

След почивката, в 51-та минута, дойде и най-чистата възможност в целия двубой. Тогава португалецът Едер излезе сам срещу вратаря и дори го преодоля, но точно преди да стреля се подхлъзна и прати топката във въздуха. 

Като цяло изгодните ситуации бяха за играчите на "песовете", като и в 68-та минута Ясин Бензия пропиля страхотна възможност. Едва в последните секунди Лукас Лима можеше да открадне точките за "канарчетата", но не успя и в крайна сметка голове в този мач нямаше. 

Така Лил остана в зоната на изпадащите, но вече с 11 точки. Нант е само с две повече, но и на 16-та позиция, а именно над чертата на изпадащите. 

Резултати от съботните мачове в Лига 1: 

Монако - Марсилия 4:0

Нант - Лил 0:0

Метц - Лориен 3:1

Бордо - Дижон 3:2

Монпелие - Нанси 0:0

Каен - Гингам 1:1