Агентът на Марио Балотели – Мино Райола заяви, че един ден неговият клиент отново ще играе в английската Висша лига. Италианският импресарио също така за пореден път отправи критични думи към мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, когото по-рано в лошо отношение към нападателя.

Мърсисайдци и Балотели сложиха край на авантюрата си това лято, след като Супер Марио получи разрешение да премине със свободен трансфер в Ница. Там той стартира силно с 2 гола в първия си шампионатен мач в дербито с Олимпик Марсилия, спечелено с 3:2.

Договорът на Балотели с „орлите“ е за 2 години, като може би след неговия край острието ще се пробва отново в Премиършип. „Франция се нуждаеше от него, точно както имаше нужда от Златан Ибрахимович. Марио е добра реклама за първенството, но той абсолютно ще се завърне във Висшата лига“, настоя Райола.

„Марио и Юрген Клоп така и не можаха да се разберат, защото германецът не му даде никакъв шанс. Казах, че Клоп се държа с него все едно Марио е едно л**но и няма как да отрека, че той направи така Марио да се чувства като изгнаник. Имал съм контакти с Клоп, докато водеше Дортмунд. Той няма как да убеди хората, че е третирал Балотели като човешко същество.“

„Ако искаш да го продадеш, добре, но докато това се случи, той все още е играч на Ливърпул, а като такъв заслужава уважение. Балотели имаше нужда от едни 90 минути в приятелските мачове, но вместо това тренираше далеч от първия отбор. Какво толкова грешно направи той през последните две години?“

„Марио каза, че е допуснал грешка с трансфера в Ливърпул, аз не съжалявам за този избор, макар че се чудя дали Брендън Роджърс действително го искаше толкова много“, додаде Райола.