Монпелие сложи точка на серията си от седем поредни мача без победа във френска Лига 1. Това стана след успех над Каен с 3:2 на свой терен и най-после отборът пое глътка въздух в битката си за оцеляване. 

Мачът започна по великолепен начин. По-малко от 120 секунди от началото на битката Касимир Нинга даде аванс на домакините след хубав пас от Рияд Будебуз. Но гостите бързо изравниха. В 8-та минута Аладин Яхия направи 1:1 след пас на Да Силва. 

При този резултат дойде и почивката. След нея беше истинската драма. Първо Стив Муние направи 2:1 за Монпелие в 65-та минута след асистенция на автора на първия гол Касимир Нинга. 

Но този аванс отново не се задържа дълго. В 69-та минута хърватинът Иван Сантини направи 2:2 след асистенция на Ерв Базил. И тогава дойдоха моментите на истинската драма. 

Първо в 71-та минута авторът на втория гол Муние беше изгонен за втори жълт картон, но пък вместо да се сринат, играчите на Монпелие стигнаха до третия гол и се поздравиха с победата. Той беше дело на Касимир Нунга, който ознаменува страхотното си подаване с още един гол. 

След този успех домакините събраха 10 точки, колкото имаше и днешният им съперник преди битката им. Двата тима се задържат с малка преднина пред зоната на изпадащите. 

Ето и всички резултати от съботните мачове във Франция: 

Нанси - ПСЖ 1:2

Бастия - Анже 1:2

Гингам - Лил 1:0

Лориен - Нант 1:2

Монпелие - Каен 3:2