Монпелие победи Тулуза с 2:0 в мач от 14-я кръг на френската Лига 1 и се изравни по точки с Монако. И двата тима са с по 20 точки, като Монпелие е девети, а Монако е осми. Тулуза пък е на 13-а позиция със 17 точки.

Домакините отбелязаха по едно попадение в двете полувремена, дело на Антъни Муние в 37-ата минута и Сюлейман Камара в 87-ата.

Монпелие имаше превъзходство в срещата и резултатът можеше да е по-изразителен. Домакините отправиха цели 18 удара по посока на вратата на Тулуза, срещу 7 за противник, като осем от тях бяха в очертанията на вратата. Вратарят на гостите Али Ахамада имаше доста работа и направи пет спасявания, а само един от изстрелите на футболистите на Тулуза бе в очертанията на вратата.

Отборът на Монпелие откри резултата в 37-ата минута, когато Антъни Муние бе точен, но мачът остана отворен почти до края, когато падна вторият гол. Негов автор бе Сюлейман Камара, който оползотвори добро подаване от Джамел Бакар.

Така Монпелие взе малък реванш след загубата от Бастия в миналия кръг, а Тулуза е на другия полюс, след като не успя да повтори успеха си от предишния си мач в Лига 1 срещу Мец.