Монако се издъни у дома срещу Лориен, губейки с 2:3 в двубой от 6-ия кръг на френското първенство. Гостите изнедаващо два ранни гола аванс. В 12-ата минута точен беше Ндонг, а 6 минути по-късно се разписа Жано за 0:2.

Монегаските тъкмо успяха да наваксат в резултата и бяха наказани окончателно. Туре в 21-ата и Лемар в 47-ата минута направиха резултата временно 2:2, Муканджо фиксира крайния резултат на 2:3.

В друг мач от 6-ия кръг Сент Етиен спечели с 2:0 класическия сблъсък срещу Нант.

Джонатан Бамба откри резултата в 25-ата минута за Сент Етиен. Той се втурна по десния фланг, елиминира последователно Ленжани и Кана, преди да стреля решително инеспасяемо за 1:0.

Още в началото на второто полувреме Сент Етиен вкара и втори гол. Този път точен беше Роберт Берич , който получи топката с гръб, добре я гардира и после я изпрати във вратата на Нант.

С доброто самочувствие от вкарания гол Бамба продължи да тормози защитата на Нант, макар и без да успее да порази вратата отново. Едва към края „канарчетата“ установиха превес на терена, но вече беше твърде късно – 2:0 за Сент Етиен.

От четирите отбора, замесени в тези две срещи, Сент Етиен е най-високо в класирането – трети с 13 точки. Лориен и Монако са съседи, съответно десети и единадесети с по 8 точки, а Нант е 15-и със 7 пункта.