Бордо и Тулуза извъртяха равенство 1:1 в мач от шестия кръг на френското първенство, в който гостите водеха до 89-ата минута.

Дербито на Гарона започна с доста прибързани действия и от двата отбора. Действията се развиваха предимно в средата на терена. Един от впечатляващите компоненти през първото полувреме бяха общо трите контузии, две от които в защитата на Тулуза, като Кана-Бийк и Сомалия напуснаха принудително. Диего Коентрао от Бордо повтори тяхната съдба и бе сменен.

Гостите от Тулуза стигнаха до гол в 23-ата минута, когато Рагатен направи безпомощен вратаря Карасо за 0:1.

Втората част бе значително по-наситена откъм събития, като акциите и контраакциите следваха една след друга. Важен епизод в мача бе изгонването на халфа на Тулуза Трехо, който бе изгонен с директен червен картон в 77-ата минута.

Численото предимство помогна на домакините от Бордо да изравняват резултата. Това стори резервата Енцо Кривели, който набута топката с гърди във вратата на Тулуза в 89-ата минута.

Равенството 1:1 остави двата отбора на близки позиции в класирането. Бордо е 11-и със 7 точки, а Тулуза е с 5 места по-ниско и само с точка по-малко от съперника си днес.