Младата звезда на Лион Александър Лаказет продължава да оправдава суперлативите по свой адрес. Нападателят реализира хеттрик в мрежата на Лил и донесе успеха с 3:0 в едно от дербитата на 9-ия кръг на Лига 1. 

Още в края на първата част той издърпа тима си напред с попаденията си. В 39-та минута Лаказет откри резултата след хубав пас на Набил Фекир, а точно преди почивката удвои преднината на тима си след асистенция на Йоан Гюркуф. 

Въпреки двуострите моменти през втората част, попадение не падна до последните минути. В 84-та минута Лаказет оформи хеттрика си и по този начин направи и резултата класически, с което сложи и окончателно точка на спора. 

Благодарение на този успех Лион се изкачи на шестата позиция с 14 точки, само на една зад днешния си съперник Лил, който е на третата. Така битката за челните места в Лига 1 става все по-ожесточена. 

По същото време, по което играха двата претендента за челните позиции, се игра и двубоят между Нант и Гингам. Нант победи с 1:0 като гост и това му позволи да се изкачи до четвъртата позиция с 15 точки. 

Единственото попадение в този мач реализира Нкуду в 33-та минута. Домакините пък не успяха да отвърнат на този удар до края и се задоволиха без никакви точки. Затова и остават последни в класирането със само шест в актива си.