Отборът на Олимпик Лион взе само точка от Нант в двубоя между двата тима в 8-я кръг на френското първенство при равенството 1:1. Гостите от Лион поведоха в 51-ата минута с гол на Бакари Коне, който се възползва чудесно от пас на Александър Лаказет. Съставът на Нант е девети във временното класиране във Франция с 12 точки, а Лион е 10-и с 11 в актива си.

Домакините обаче не се отказаха да търсят изравняване и в 73-ата минута, Джордан Верету реализира отсъдената от съдията дузпа и направи резултата 1:1. Гостите владееха повече топката, но футболистите на Нант отправиха повече точни удари във вратата на съперника – 4 срещу само 2 за Лион.

За Нант това бе втори пореден хикс, след равенството 0:0 с Бастия, а Лион вече четвърти мач няма загуба, след като за последно падна от Мец в края на август.

В друга среща от кръга Ланс и Каен завършиха при резултат 0:0 и делят 13/14 позиция с по 8 точки в актива си. Двата тима изиграха равностоен мач, като гостите имаха повече удари по посока на вратата, но не успяха да отбележат. И двата тима загубиха предишните си срещи, като Ланс падна от Евиан, а Каен отстъпи на ПСЖ.

Лидер във Франция е Бордо със 17 точки, но Олимпик Марсилия, който има 16, играе по-късно тази вечер.