Българската звезда на Монако Димитър Бербатов остана неизползвана резерва в последния мач на тима си за сезона срещу Лориен като гост. "Монегаските" победиха с 1:0 и си завоюваха място в квалификациите на Шампионската лига следващия сезон. 

Те имаха нужда от задължителна победа, за да задържат третата си позиция. И я постигнаха, въпреки че наставникът Леонардо Жардим реши да не разчита на доскорошния си топреализатор. 

Иначе Монако започна активно и търсеше гола от самото начало. В 9-та минута Бернардо Силва можеше да открие, но не беше точен. Той обаче се реабилитира с асистенция в 20-та минута. 

Тогава намери перфектно Яник Ферейра-Караско зад защитата на Лориен и той спокойно стреля. Въпреки че вратарят отби топката, тя влезе в мрежата му и резултатът беше открит - 1:0 за Монако. 

Той се запази и до края, макар че "монегаските" само могат да съжаляват, че не решиха всичко по-рано и трябваше да треперят до самия край. В 48-та минута те получиха право да изпълнят дузпа, но заместникът на Бербатов - Антони Марсиал - я пропусна. 

Иначе Лориен нямаше много шансове до края, като само Мехди Мостефа имаше шанс да изравни след почивката, но не беше точен. В края пък гол на Набил Дирар от състава на гостите беше отменен и така Монако си тръгна с минимална победа за Княжеството. 

Тя обаче се оказа напълно достатъчна за крайния успех и третото място в класирането. Така резултатите на преследвачите Олимпик Марсилия и Сент Етиен се оказаха без никакво значение за крайното класиране на тима на Бербатов. 

Ето и резултатите от последния кръг във Франция:

Лориен - Монако 0:1

Метц - Лил 1:4

Бордо - Монпелие 2:1

Ланс - Нант 1:0

Каен - Евиан Тонон Гаяр 3:2

Рен - Лион 0:1

Тулуза - Ница 2:3

Сент Етиен - Гингам 2:1

ПСЖ - Реймс 3:2

Марсилия - Бастия 3:0