Ако имате австрийско гражданско и се смятате за добър футболист, то спокойно можете да си подадете заявление за работно място във втородивизионния тим Аустрия Клагенфурт.

Причината е, че австрийският клуб си търси нов халф чрез агенцията по труда в Клагенфурт. Това става ясно от интернет страницата на агенцията по труда, на която се предлага работа "в рамките на 40 часа на седмица, ненормирано работно време", а минималната работна заплата е 2480 евро месечно.

Каква обаче е причината за странния начин, по който в този отбор търсят нови попълнения? През декември Аустрия Клагенфурт опита да уреди работна виза на търския халф Мухамед Чалханоглу. Братът на звездата на Байер Леверкузен Хакан Чалханоглу е роден в Манхайм, но се води чужденец. Заради това по местните закони агенцията по труда трябва преди това да опита да наеме австриец за позицията.

Турският халф премина проби още през лятото, но тогава не бе назначен. Ако сега от агенцията по труда не намерят подходящ австриец за позицията, тогава Чалханоглу ще получи работна виза.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS