Фенове на френския шампион ПСЖ създадоха огромни главоболия на холандската полиция. Те са в Амстердам и околностите заради мача на любимия си тим с Аякс от първия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. 

Ултрасите вилняха из центъра на града, но и в много други селища. В Утрехт са арестувани 40 французи за хулиганско поведение. На тях са им повдигнати обвинения и се очаква да бъдат съдени по бързата процедура. 

В Амстердам задържаните са само четирима. Те са се озовали зад решетките заради притежанието на хладно оръжие и забранени от местната полиция маски. И те ще бъдат съдени по бързата процедура. 

В Холандия пристигнаха 800 ултраси на ПСЖ, като по-голямата част от тях са от най-дивите групировки. Те са под постоянно полицейско наблюдение, но въпреки това създават доста главоболия на органите на реда. 

"Това не са фенове, това са обикновени хулигани. Те не са истински фенове на ПСЖ, а безделници, дошли на война в Холандия и готови да вършат безредици", обяви френският комисар Антоан Бутоне, който трябва да се грижи за ултрасите от френска страна.