По време на форума на най-добрите клубни треньори в Европа, организиран от УЕФА, са били обсъдени част от футболните правила на турнирите.

След срещата в Нион на специалистите стана ясно, че УЕФА може да промени правилото, касаещо головете на чужд терен, даващи преимущество в мачовете на плейофите на Шампионската лига. Това правило бе въведено през сезон 1965/66.

Освен това, по време на форума е била обсъдена и системата за поставените отбори за жребиите в европейските клубни турнири. Сега, за жребия се взима предвид коефициентът на отборите за последните пет години.

Планира се в първа урна да бъде включван действащият победител в турнира, както и шампионите на първите седем страни от рейтинга на УЕФА.

В рамките на два дни специалистите от Европа имаха възможността да обсъдят най-важните въпроси, засягащи футбола, както и формата на клубните турнири, с цел подобряването на играта на Стария континент.

Председател на форума бе бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който прие своите „гости” в качеството си на посланик треньорите в УЕФА.