Изгнанието на Карлос Тевес извън националния отбор на Аржентина е на крачка да приключи. Според вестник "Гадзета дело Спорт", звездата на Ювентус може да бъде извикан в състава за мачовете през ноември. 

Нападателят не е играл за родината си от 2011 г. Тогава той пропусна решителна дузпа и тимът му отпадна рано-рано от Уругвай за Копа Америка. Бившият селекционер Алехандро Сабея не го повика нито веднъж. 

С екипа на "старата госпожа" обаче Тевес е повече от блестящ и мнозина питаха новия селекционер Тата Мартино защо не е в сметките му. И бившият треньор на Барселона призна, че вратата за нападателя е отворена. 

Очаква се таранът да бъде повикан за контролите с Колумбия в Мадрид и с Португалия в Манчестър в средата на ноември. Избраниците на Мартино трябва да са ясни в началото на другия месец. 

Тевес има 64 мача и 13 гола за националния отбор, като сега ще трябва да се конкурира за място в нападението с Лео Меси, Серхио Агуеро, Гонсало Игуаин, Езекил Лавеци, Родриго Паласио и други водещи футболисти.