Две експлозии причиниха много щети и раниха хора до стадиона на Бешикташ - „Водафоун Арена“ - в Истанбул, съобщават турските медии. Вризовете се случиха само 2 часа, след като Бешикташ победи Бурсаспор в местното първенство. Eдната бомба е избхнала точно до спортното съоръжение, а другата - в нощен клуб, който също не е далеч. 

Има данни за поне 20 ранени служители на реда, а загиналите са поне 13, като и вътрешният министър на Турция Сюлейман Солу потвърди за бройката, която със сигурност ще се промени през следващите часове. Полицията вече е отцепила района и ограничава достъпа до мястото на взрива. 

Телевизионни кадри показаха как десетки линейки се насочват към мястото на експлозията, а също има и такива с огън в областите до стадиона. Положителното в случая е, че феновете, посетили двубоя по-рано, вече са се били разотишли, което значително е намалило броя на жертвите. Очевидци свидетелстват за това, че веднага след взривовете са чули и стрелба.

Целта на атаката е бил бус на униформените за борба с безредиците, който е бил разпределен край стадиона, за да поддържа реда. „Смята се, че става дума за кола-бомба, която е атакувала точката, където са били разположени специализираните сили на реда след края на мача и до изхода, където са излизали феновете на Бурса. Събитията се се развили след като феновете вече са напуснали зоните около стадиона. Нямаме информация за броя на загиналите. Нека се молим на Бог да няма такива“, обясни Солу пред медиите. От Бурсаспор също потвърдиха, че нито един от техните привърженици не е пострадал при атаката.

Предполага се, че нападателите са членове на кюрдска терористична група, която е отговорна и за други атаки срещу силите на реда в Турция. Транспортният  министър на страната Ахмет Арслан също написа в "Туитър", че случилото се в съботната вечер е терористичен атентат.