Легендарният наставник на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели очакванията си за скорошното завръщане на Карло Анчелоти в треньорския занаят.

Към момента италианецът е без отбор, като през лятото той бе освободен от Реал Мадрид. Впоследствие той реши да си вземе почивка от футбола, но обеща да се завърне през следващия сезон. Интерес към него не липсва, като Милан на няколко пъти опита да го привлече, а след уволнението на Брендън Роджърс се заговори и за интерес от страна на Ливърпул.

„Анчелоти е един от най-близките ми приятели и един от най-добрите мениджъри, които футболът е виждал. Той е страхотен човек и мисля, че съвсем скоро отново ще го видим в играта. Изобщо не се съмнявам. Хората с умения като неговите не могат да останат извън футбола прекалено дълго“, каза Фъргюсън.

„Разбира се, ние сме се изправяли един срещу друг преди. Най-хубавият ми спомен от тези срещи трябва да е когато победихме Ювентус в полуфинала на Шампионската лига през 1999 година в Торино.“

„Карло има невероятен рекорд в Шампионската лига като играч и треньор – два пъти е печелил турнира с Милан, а също така го стори и с Реал Мадрид. Не знам някой друг е да постигал подобни резултати, така че в това отношение той няма равен“, добави сър Алекс.