ФИФА обмисля да смени Купата на Конфедерациите със Суперсветовно клубно първенство. Това е възможно да се реализира като проект от 2019 година. В турнира ще вземат участие между 16 и 24 отбора. Целта е финансовите постъпления в надпреварата да се приближават до тези, които се разпределят между тимовете в НБА и Премиършип. Новият формат трябва да получи своята реализация веднага след Световното първенство в Русия.

Ако отборите са 16, те ще бъдат разделени по 4 в 4 групи. Ако са 24, тимовете ще бъдат разпределени по 8 в 3 групи. Тези подробности трябва да бъдат уточнени в близките дни и да бъде взето решение преди срещата, която ще се състои през октомври в Цюрих. В турнира ще взимат участие поне осем европейски отбора, а два от тях ще бъдат триумфиралите през последните две години в Шампионска лига. Осем отбора ще има и от Южна Америка, като последните два отбора спечелили Копа Либертадорес ще получават възможност за участие в Суперсветовното клубно първенство. Останалите места ще се попълват спрямо ранглистата на Европа и Южна Америка. Възможно е да се добавят и четирите шампиона на Азия, Африка, КОНКАКАФ и Океания, а останалите четири места ще бъдат допълвани с отбори, които ще получат специални покани.

Суперстветовното клубно първенство ще замени Световното клубно първенство и Купата на Конфедерациите. Новият турнир ще се провежда през две години. 

Проектът е в ръцете на Звонимир Бобан, който заедно с Марко ван Бастен трябва да го развият.

Новият президент на ФИФА Джани Инфантино е решен да модернизира турнирите. Именно промените в различните турнири, които ще бъдат предприети ще бъдат обсъждани на срещата на Изпълнителното бюро на ФИФА на 13 и 14 октомври.