Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде обширно интервю за мексиканското електронно издание El Universal, в което говори за злополучния за мексиканците двубой по време на Световното първенство в САЩ през 1994 година.

На 5 юли 1994 година, България отстрани Мексико след изпълнения на дузпи, след като в редовното време двубоят приключи при резултат 1:1. Именно Стоичков отбеляза гола за България, а точен за мексиканците бе Гарсия Аспе от дузпа.

Според Стоичков, фатално за мексиканците се оказало отсъствието в стартовия състав на звездата Уго Санчес, който тогава остана на пейката.

„Може би спечелихме, защото Ухо Санчес не игра в този мач. Трябва да питате треньора за това негово решение. Беше голямо облекчение за нас, че той не се появи в игра“, спомня си носителят на Златната топка.

Стоичков е в Мексико за откриването на първия официален магазин на Барселона в историческия център на мексиканската столица.

Бившият нападател на Барселона коментира и ситуацията с друг мексикански нападател – Хавиер Ернандес, който в момента играе за Байер Леверкузен.

„Той страдаше в Манчестър Юнайтед, страдаше и в Реал Мадрид, но виждаме, че Байер Леверкузен направи голям скок. Играе и бележи голове, което е добре за мексиканския футбол“, каза още Стоичков.