Доминацията на германския футбол през това лято продължава с пълна силна. 18 дни, след като Бундестимът победи Аржентина във финала на Световното първенство, сега Германия стана и европейски шампион за юноши до 19 години.

Във финала на надпреварата в Будапеща младите немски таланти победиха Португалия с 1:0. Голът за успеха реализира Хани Мукхтар в 39-ата минута. Футболистът на Херта Берлин получи топката фронтално срещу вратата след комбинация на Йозтунали и Щендера и от 8 метра вкара решителния гол.

Немците бяха по-добрият отбор през целия мач и пропуснаха куп възможности да реализират втори гол. Това обаче не се оказа нужно и подобно на батковците си, които победиха Аржентина с 1:0, юношеските национали на Германия също постигнаха минимален успех и триумфираха с титлата.

„Радвам се много за Маркус Зорг и неговите момчета“, сподели след успеха селекционерът на Бундестима Йоги Льов. „Отборът изигра чудесен турнир, Европейското показа, че немският футбол може да се радва на големите таланти.“

Пътят на Германия до титлата започна с мач срещу България в груповата фаза. На 19 юли немците победиха момчетата на Александър Димитров с 3:0, а в последствие българите останаха последни в своята група.