Генералният спонсор на участника в Шампионската лига ФК Ростов, групата Агроком е изпратила писмо до ръководството на клуба за прекратяване на отношенията. Причината е неизпълнение на клаузи в договора, заявил пред ТАСС председателят на Съвета на директорите на фирмата Иван Савиди.

Според Савиди, предупреждението е отправено на 29-и септември и то е защото ростовчани не са успели да поставят символиката на екипите, с които тимът играе в Шампионската лига. Повече няма да спонсорираме ФК Ростов. Вече е изпратено писмо до ръководството на клуба, в което едностранно прекратяваме договора заради неизпълнение на условия по него, е казал Савиди. Шефът на УС на клуба Пьотър Серов пък коментира, че оттеглянето на Агроком няма да се отрази на финансовото състояние на Ростов.

Според някои неофициални източници както и коментари в социалните мрежи обаче, този пропуск от страна на клуба е само предтекст за фирмата, която е получила съвет от централната власт да се оттегли и да пренасочи финансирането си в друга посока./БТА