Сан Лоренсо съкрати на две точки изоставането си от лидера в аржентинското първенство по футбол Бока Хуниорс след победа с 2:1 над Расинг Клуб в мач от 25-ия кръг, докато Ривър Плейт завърши наравно 1:1 срещу Годой Крус и се изкачи до седмата позиция в шампионата.

Бока Хуниорс победи с 3:1 като гост Архентинос Хуниорс в мач от съботната програма на Примера дивисион, което задължи преследвача Сан Лоренсо да спечели срещу Расинг Клуб в последния двубой в неделя. Домакините успяха да се наложат над своите съперници доста трудно, след като Емануел Мас се разписа десет минути преди края и оформи крайното 2:1. Мауро Чето даде аванс на Расинг в 21-та минута, но две минути преди гола на Мас, Иван Пиюд изравни за 1:1.
Ривър Плейт беше близо и до загубата в мача си от 25-ия кръг, но стигна до точка с гол на Родриго Мора в 64-та минута, след като Николас Агире беше дал аванс на Ланус през първата част.

В останалите мачове от уикенда липсваха изненади, като Росарио Сентрал надви с 3:1 Годой Крус и запази третата си позиция пред отбора на Индепендиенте, който се наложи с 2:1 над Нуева Чикаго./БТА