Голямата звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо не спира да чупи рекордите на терена, но и извън него е на всяка челна позиция. От класацията на списание "Форбс" става ясно, че той е първи и по спечелени пари в света на футбола. 

За изминаващата вече 2014 г. португалецът е направил феноменалните 80 млн. долара. Тези пари са постъпили по банковите му сметки не само от заплатата в Реал Мадрид, но и от рекламни договори, имиджови права и др. 

Тази сума го нарежда и на неприятното за него второ място сред всички спортисти в света за годината. Повече пари от него е направил само американският боксьор Флойд Мейуедър, който е спечелил феноменалните 105 млн. долара. 

Така боксьорът стана едва петият спортист в историята, който прави повече от 100 млн. долара за една година след Тайгър Уудс, Михаел Шумахер, Майк Тайсън и Майкъл Джордан. 

Вторият най-високоплатен футболист в класацията е Лео Меси. Аржентинската звезда на Барселона е спечелил 64.7 млн. долара през изминаващата година. Трети е Златан Ибрахимович с 40.4 млн. долара.