Камъни в градината на голямата португалска звезда Кристиано Роналдо хвърли бившият селекционер на националния отбор на страната Пауло Бенто. Специалистът беше освободен след загубата с 0:1 от Албания на старта на евроквалификациите. 

По-малко от две седмици след това той се изказа, че има по-добър вариант за капитан на иберийците от нападателя на Реал Мадрид. Роналдо е с лентата на ръката от 2008 г. насам, а Бенто имаше възможност да му я вземе, но не го направи. 

"Работил съм с много опитни играчи и мога да кажа, че Кристиано е много по-зрял, отколкото беше преди години. Той е играч със страхотни качества и за десетте си години треньорска кариера не съм работил с по-добър."

"Но, ако можех да избирам капитан на Португалия, това щеше да е Жоао Моутиньо. И щях да го направя заради качествата му, лидерството му и възможността да разбира и препредава желанията на треньора на останалите играчи."

"С него имах щастието да работя в Спортинг преди време и го познавам отлично. Определено той щеше да е фаворитът ми за капитан на Португалия", заяви Бенто в интервю пред местната телевизия RTP.