Бразилската звезда Роналдиньо отново отрече информациите, че има намерение да прекрати богатата си кариера. Той прекрати изненадващо контракта си с Атлетико Минейро в началото на седмицата и това породи всякакви съмнения за бъдещето му. 

"Към този момент отказването от футбола не е опция за мен. Сега предпочитам да си почина няколко дни, да се отърся от нещата, които ми бяха на главата напоследък и след това ще реша бъдещето си."

"В момента цялата работа се върши от брат ми Роберто де Асис, който е и мой мениджър. Телефонът му напоследък звъни доста, така че не мога да ви кажа какво ще се случи", сподели Роналдиньо в Бразилия. 

Въпреки странните обстоятелства около напускането му на Атлетико Минейро, той обяви, че никога няма да забрави престоя си в тима. Най-ценно за него е било спечелването на Копа Либертадорес. 

"Имах късмета през цялата си кариера да ставам шампион с всеки отбор, в който съм бил. Затова всички те запазват специално място в сърцето ми. В Барселона бях най-дълго време, но Атлетико Минейро ме докосна най-дълбоко."

"Да спечелиш титла, която не е печелена досега от клуба, е нещо много специално. Определено този клуб ми е на сърце и винаги ще помня престоя си тук. Сега обаче е време за една последна глава от кариерата ми", сподели още Роналдиньо.