Спортният директор на Флуминензе Марио Бетанкур разкри причините за неочакваната раздяла с голямата звезда на тима Роналдиньо. 35-годишният бивш национал на "селесао" днес обяви изненадващо, че напуска, въпреки че имаше договор до края на годината. 

Ронадиньо подписа с Флуминензе само преди два месеца, но днес е обявил на шефовете на клуба, че не се чувства достатъчно добър и сам е поискал да си тръгне, за да не лъже очакванията на привържениците. 

"Не мисля, че на него му е липсвало позитивно отношение към клуба, напротив. Той си тръгна, защото сам се е почувствал недостатъчно добър и не на нивото, което всички знаем, че притежава."

"Той ни попита дали искаме да продължим сътрудничеството си, ние му казахме какво е мнението ни и се разделихме за няколко секунди. Самият той не се чувстваше добре от начина, по който се представяше", сподели Бетанкур. 

Така Роналдиньо става свободен агент и сега пред него опциите са или да си намери нов тим с временен контракт, или да спре с футбола. Бразилецът обаче неведнъж е казвал, че иска да играе поне до 40-годишна възраст.