Реал Мадрид е новият световен клубен шампион! „Кралете“ спечелиха първата си титла в този формат на турнира, побеждавайки на финала на световното клубно първенство аржентинския Сан Лоренсо. В решителния сблъсък, който се игра в Маракеш, тимът на Карло Анчелоти се наложи безпроблемно с 2:0, а головете за „белите“ вкараха Серхио Рамос и Гарет Бейл. За италианския специалист отличието е второ в кариерата му, като преди няколко години го завоюва и с тима на Милан. Като цяло това е четвъртата световна титла за "кралете" след успехите през 1960, 1998 и 2002. Забележителен е и фактът, че днешната победа е 22-ата поредна за мадридчани във всички състезания.

Мачът започна с изключително високо темпо, а Реал Мадрид имаше възможност да поведе в резултата още в първата минута. Тони Кроос открадна една топка дълбоко в половината на Сан Лоренсо и веднага пусна пас към Кристиано Роналдо по лявото крило. Португалецът видя връхлитащия Карим Бензема в малкото наказателното поле, но французинът заби крак в терена и не успя да засече перфектно подадената топка.

В първите няколко минути футболистите на Сан Лоренсо предимно се защитаваха и трудно организираха смислени атаки към вратата на европейския клубен шампион.

В 16-ата минута опитният защитник Марио Йепес извърши нарушение срещу Гарет Бейл в опасна близост до собствената си врата. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който този път не успя да изпълни по най-добрия начин и стреля в стената, а след това топката излезе в корнер.

Постепенно темпото на игра спадна, а нарушенията на терена зачестиха. Още в първия половин час на двубоя реферът Валтер Лопес имаше повод на четири пъти да бръкне в джобчето за жълти картони - по два и за двата тима.

Реал Мадрид - Сан Лоренсо 2:0

източник: BGNES

В 28-ата минута Карим Бензема пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, вратарят на аржентинците изпусна топката, но след това бързо поправи грешката си и не позволи на Роналдо да стигне до коженото кълбо. Две минути по-късно футболистите на Сан Лоренсо стигнаха до една от редките си възможности, изпълнявайки свободен удар в близост до наказателното поле на Реал. След центрирането обаче, защитата на испанците се справи отлично и предотврати опасността.

Опитът в тима на „белия балет“ си каза думата в 36-ата минута. След центриране от корнер, Серхо Рамос отново показа силата си при статичните положения и откри резултата след удар с глава. Защитникът се оказа на точното място след подаване на Тони Кроос.

Две минути преди края на първото полувреме Карло Анчелоти трябваше да извърши принудителна смяна в състава си, след като Марсело получи травма и не успя да продължи двубоя. На негово място се появи Фабио Коентрао. В моментите до края на частта, Роналдо пробва шанса си, но ударът му бе спрян с ръка от противников състезател, който обаче бе извън наказателното поле.

Реал Мадрид - Сан Лоренсо 2:0

източник: BGNES

Втората част започна с няколко поредни корнера пред вратата на Реал, от които обаче футболистите на Сан Лоренсо не успяха да извлекат максимума. В 51-ата минута везните бяха наклонени сериозно в полза на испанския колос, който с лекота вкара втори гол. След многоходова атака, Иско изведе по брилянтен начин Гарет Бейл, а уелсецът с премерен удар прокара топката под плонжа на вратаря. Стражът на аржентинците можеше да се намеси далеч по-добре, но този път късметът не бе на негова страна.

Реал Мадрид - Сан Лоренсо 2:0

източник: BGNES

След втория гол за Реал на практика интригата в мача бе убита, а футболистите на Карло Анчелоти просто доиграваха срещата. Карим Бензема и Гарет Бейл имаха добри положения пред себе си да увеличат преднината на мадридчани, но това не се случи.

Едва в последните шест минути на срещата, футболистите на Сан Лоренсо опитаха някакъв натиск, но двата опасни удар към вратата на Икер Касияс бяха отразени с вещина от испанския страж. 

Реал Мадрид приключва една феноменална за клуба година, в която „белите“ спечелиха четири титли – Купата на Испания, титлата в Шампионската лига, Суперкупата на Европа и сега трофея в световното клубно първенство!