Грозни сцени се разиграха на трибуните по време на почивката на мача между Днипро Днепропетровск и ФК Копенхаген от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Мачът се игра в Киев, въпреки размириците в Украйна. 

УЕФА прецени, че няма да има проблем двубоят да се играе в страната, но явно чиновниците в Европейската футболна централа са били в грешка. Ексцесии, започнати от феновете на Днипро, избухнаха след първите 45 минути и заради тях беше отложен стартът на втората част с почти половин час. 

Украински привърженици започнаха да се бият със стюарди на стадиона. Те изкъртиха металните заграждения на стадиона в Киев и започнаха да налагат нищо неподозиращите пазители на реда. 

Впоследствие те се насочиха и към агитката на датския отбор, която беше натикана в един от ъглите на съоръжението. След кратка разправия се стигна само до кражба на знамената на скандинавските фенове, но никой не пострада. 

Очаква се решение на УЕФА по казуса, като нищо чудно този път централата да забрани да се провеждат мачове в Украйна, поне докато не се успокои обстановката в страната. Иначе мачът завърши 0:0, а реваншът в Дания е другата седмица.