Българският национал Ивелин Попов избухна със силен мач за своя Спартак Москва в руската Премиерлига, но това стигна само за 2:2 срещу шампиона Зенит Санкт Петербург в 10-ия кръг.

Бившият футболист на Литекс и Кубан Краснодар остана на терена през всичките 90 минути, в които московчани на два пъти повеждаха в резултата, но така и не успяваха да удържат аванса си.

Още в 6-ата минута Зе Луис се възползва от хаоса, който Куинс Проумс внесе в отбраната на Зенит и лошото излизане на вратаря Юрии Лодигин, за да открие.

Двадесетина минути по-късно равенството беше възстановено от намиращия се в много силна форма Хълк. Бразилецът изпълни пряк свободен удар, при който топката бе заложена около дъгата, а вратарят Ребров опита всичко, но нямаше как да стигне до топката – 1:1.

Равностойната игра до почивката бе заменена с видимо преимущество на домакините, които натискаха и натискаха в търсене на гола. Той дойде в 70-ата минута, когато Попов получи топката пред наказателното поле и изпрати мощна торпила покрай Лодигин за 2:1.

Три минути преди края обаче Артьом Дзюба измъкна максимума от неразбирателство в отбраната на Спартак Москва и с успешна добавка подели точките.

Така столичани изпуснаха чудесна възможност да изпреварят днешния си съперник и да излязат трети в класирането. Спартак е четвърти със 17 точки, докато Зенит е пред тях с 18. Лидерът ЦСКА Москва има 26.