Ексцентричната легенда на Англия Пол Гаскойн се завръща във футбола! Въпреки сериозните проблеми на Гаскойн с алкохола в последните години, 47-годишният бивш английски национал е подписал договор с аматьорския ФК Аби, който се състезава в Неделната лига.

Това разкри самият мениджър на футболния клуб – Крис Фостър, който в същото време е таксиметров шофьор. Фостър разказа и как се е стигнало до подписването над договора, като случката не е по-малко интересна.

„Возил съм го няколко пъти и съм разговарял с него да подпише с нас. Въпреки че приемаше нещата с насмешка, той никога не каза „не“, коментира мениджърът на ФК Аби Крис Фостър пред местното издание „Борнемът Дейли Екоу“.

„Преди няколко седмици той ме помоли да отида до магазина, за да му взема цигари. След като се върнах, той ме покани да вляза в апартамента му и разговаряхме за различни неща. Отново стана въпрос за договора, дадох му цигарите, а в същото време извадих и един договор, който той подписа. Бягах до колата като луд и скачах като 14-годишно момче“, спомня си още Фостър.

Мениджърът на аматьорския тим също допълва, че ако Гаскойн се чувства готов, той може да направи своя официален дебют на 7 септември, когато ФК Аби среща Рентич Рипеърс или на 17 септември срещу АРС Клийнинг.

Гаскойн вече е регистриран във Футболната асоциация на Борнемът и очаква своя официален дебют. Наставникът на ФК Аби разкри още, че бившият национал може самд а избира къде да играе – дори на вратата.