Отборите на Ню Ингланд Революшън и Лос Анджелис Галакси взеха преднина в битките за място на финала за титлата в Мейджър-лигата на САЩ. 

С гол на Джерамейн Джоунс в 85-ата минута Революшън победи с 2:1 като гост Ню Йорк Ред Булс. Двата отбора ще се срещнат отново в реванш в събота на Жилет Стейдиъм във Фоксбъро, за да определят първия финалист за титлата. 

Съперник ще бъде победителят от мача Лос Анджелис Галакси - Сиатъл Соундърс, като първата среща завърши 1:0. Марсело Сарвас вкара единствения гол за Галакси в 52-ата минута. Мачът за титлата ще се играе на 7-и декември, а второто издание на Запад също е в събота. 

Домакините от Галакси трябва да благодарят за победата и на панамския си вратар Хайме Пенедо, който отрази опасни изстрели на Обафеми Мартинс и Клинт Демпси от състава на Сиатъл.

Ню Ингланд никога досега не беше печелил мач на Ред Бул Арена, а в 17-ата минута Тийл Бънбари им даде аванс след като овладя перфектно центриране и прониза вратаря Луис Роблес. 10 минути по-късно домакините от Ню Йорк изравниха. Пеги Люиндула прати топката в гредата, а при добавката Брадли Райт-Филипс не сгреши и наниза своя 31-и гол през сезона.

Малко преди края на първото полувреме Райт-Филипс пропусна чудесна възможност с глава след центриране на Тиери Анри. Но през второто полувреме халфът Ли Нгуен взе няколко добри топки в центъра и при една контра изведе родения в Германия Джоунс, който не сбърка./БТА