Сериозна еуфория е обзела казахстанската столица Астана, където тази вечер ще се състои двубоят от Шампионската лига между водения от българския специалист Станимир Стоилов местен тим и португалския гранд Бенфика.

Местните медии отдават огромно значение на срещата, като един от водещите спортни сайтове в страната определя мача като „битката на титаните“.

Астана поднесе сериозна изненада, класирайки се за груповата фаза на турнира, а след първите четири кръга в надпреварата записа две точки в конкуренцията на Атлетико Мадрид, Галатасарай и Бенфика.

Въпреки че до този момент нямат победа, възпитаниците на Мъри Стоилов и феновете на тима таят надежди за третото място в групата, което ще им осигури място в Европа и през пролетта, но в елиминационните кръгове на втория по сила турнир на Стария континент – Лига Европа.

„Тази вечер в Астана ще се състои изключително важен мач за целия футбол в Казахстан. Футболните битки в родното първенство приключиха, но най-силният наш отбор продължава да се бори за честта на Казахстан в най-силния турнир в света. В този момента именно Астана приковава вниманието на всички наши сънародници, на които бъдещето на казахстанския футбол не им е безразлично“, пишат в Казахстан по повод днешния сблъсък между Астана и Бенфика.

Местните медии отдават заслужено внимание на португалския гранд, като отбелязват, че Бенфика се намира в криза и тимът им ще бъде лишен от двама от ключовите си футболисти – Луисао и Гайтан.

„Именно отборът на Астана начело със Станимир Стоилов е способен да се възползва от слабостите на Бенфика. Всички ние, със затаен дъх, очакваме успех от Астана. Въпреки всичко“, пишат още медиите в страната.

Мачът между Астана и Бенфика е днес от 17 часа българско време, а в другия двубой от групата Атлетико Мадрид приема Галатасарай.

Днес ще се изиграят още шест двубоя от груповата фаза на турнира, след които ще паднат много въпросителни относно продължаващите напред тимове.

В група А Малмьо приема Пари Сен Жермен, а Реал Мадрид гостува на Шахтьор Донецк. В група В ЦСКА Москва на Георги Миланов приема Волфсбург, докато Манчестър Юнайтед е домакин на ПСВ Айндховен. В група D Борусия Мьонхенгладбах се изправя срещу Севиля, а в същото време е дербито между Ювентус и Манчестър Сити.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS