Звездата на Лестър и английския национален отбор Джейми Варди „иска да играе за Арсенал“. Това заяви нападателят на артилеристите и Оливие Жиру в интервю за Sky Sports.

Лондонския клуб активира клаузата за освобождаването на Варди от тима на Лестър, която според медиите в Англия е в размер на 20 млн. паунда. Различни източници дори съобщават, че трансферът дори може да бъде осъществен преди заминаването на Англия за Евро 2016 в понеделник.

BBC: АРСЕНАЛ ПРЕГОВАРЯ С ЛЕСТЪР ЗА ВАРДИ

АРСЕНАЛ И ЛЕСТЪР УСКОРИХА ПРЕГОВОРИТЕ

Изказването на Жиру допълнително засили спекулациите за трасфера на Джейми Варди на „Емиратс“. Нападателят говори след убедителната победа на Франция над Шотландия с 3:0 в контрола.

„Казаха ми, че Джейми иска да дойде при нас и това е много добра новина. Той е фантастичен играч, така че това е наистина добра новина за нас. Това е всичко, което мога да кажа“, коментира Жиру.

РАНИЕРИ ПОТВЪРДИ ЗА ВАРДИ

„И преди съм казвал, че се радвам да има конкуренция в състава. Винаги сме имали фантастични нападатели в Арсенал. Искам най-доброто за този клуба. Надявам се, че той ще ни помогне за титлата. Нашият мениджър иска да привлече най-малко двама нападатели, така че очаквам да пристигне някой наистина топ стрелец. Надявам се, че Варди ще помогне на клуба и ще отбележи много голове както направи в Лестър“, каза още френския национал.