Коментаторът на мексиканската телевизия „Телевиса“ Христо Стоичков определено не си губи времето. След като прекара няколко дни в България, Камата замина за Холандия, за да посети местния национален отбор по футбол по време на подготовката му за предстоящите мачове.

Легендата на българския футбол обаче имаше и мисия. Христо Стоичков се срещна с Ариен Робен, за да му връчи специална фланелка.

Екипът, подарен от Камата на футболиста на Байерн Мюнхен имаше за цел да напомни на всички случилото се по време на Световното първенство в Бразилия. Холандският национал се „гмурна“ в наказателното поле на Мексико при резултат 1:1, а главният рефер отсъди дузпа, без да има съприкосновение между симуланта и защитника на съперника. Именно с попадението от 11-метровия наказателен удар Холандия победи Мексико на шампионата.

Христо Стоичков, като изявен коментатор на мексиканската телевизия, имаше за задача да „порицае“ Ариен Робен, като му връчи специално направена фланелка, с надпис „Няма дузпа“ и оранжев футболист на нея.

Подобни екипи бяха направени в Мексико именно заради симулацията на Ариен Робен, а сега и самият той се сдоби с такава, благодарение на Камата. Въпреки че в Бразилия справедливостта не възтържествува, част от ощетените вероятно ще се зарадват много на видеото, посветено на „гмуркането“.

По време на случилото се присъства и звездата на Манчестър Юнайтед - Робин ван Перси.