ПАОК загуби голямото дерби с Олимпиакос от гръцкия шампионат, като дори българската звезда Димитър Бербатов не помогна на тима си да преодолее поражението с 0:2. Той започна мача на пейката, когато резултатът на практика вече беше оформен, а се появи веднага след почивката, но не можа да се разпише. 

Браун Идейе и Лука Миливойевич убиха интригата още през първата част, а след нея доминаторът Олимпиакос просто имаше задачата да запази аванса си и се справи перфектно с това. 

Домакините от Солун започнаха по-активно, но нямаха чисти положения. За сметка на това гостите от Пирея откриха при може би първата си добра ситуация. В 27-та минута Браун Идейе се озова зад защитата на ПАОК след страхотен пас на Костас Фортунас. 

Той овладя добре, с един финт преодоля двама защитници на домакините и препарира вратаря на солунския тим. Така Олимпиакос взе важна преднина още в средата на първата част, което се оказа много важно. 

Домакините опитаха да реагират, като много активен по фланга беше бившият играч на Левски Гари Родригес, но неговите опасни центрирания не бяха оползотворени от съотборниците му. А за сметка на това гостите реализираха бърз втори гол, за да убият интригата. 

Тогава след центриране от корнер Лука Миливойевич се извиси над защитата на ПАОК и с хубав прострелен изстрел с глава преодоля за втори път стража на домакините и направи 2:0. 

До почивката "черно-белите" се хвърлиха в щурм напред, но Роберт Мак и Стефанос Атанасиадис пропиляха хубави шансове. Гари Родригес беше все така активен по фланга, но това така и не доведе до попадение. 

Така дойде почивката при два гола аванс за Олимпиакос, а на паузата влезе Димитър Бербатов, за да помага за обрат. Той влезе на мястото на Димитриос Пелкас и на него се възложиха надеждите за голове. 

Още в 54-та минута българинът пробва да се разпише, но мерникът му изневери. Той беше пазен много добре от защитниците на гостите, които съзнаваха каква опасност може да създаде той пред вратата им. 

Това откри възможности за съотборниците му, но Йоргос Цавелас след корнер не успя да се разпише, а Александрос Циолис също не можа да вкара от много хубаво положение. Вратарят на гостите направи няколко невероятни спасявания, като играчи на ПАОК го подложиха на обстрел от наказателното поле, но той не трепна и се справи. 

Олимпиакос също имаше своите шансове на контраатака, но и неговите нападатели бяха разконцентрирани и така до повече голове не се стигна и в крайна сметка шампионите се поздравиха с трите точки. 

Така те продължават с пълен актив от 18 точки след шест кръга, а ПАОК остава на петата позиция с 10 точки и челната позиция изглежда се отдалечава все повече от Бербо и компания.