Треньорът на украинския Шахтьор Донецк Мирча Луческу потвърди, че тимът ще играе домакинските си мачове в град Лвов, а ще тренира и пребивава в Киев докато в Донецк ситуацията се успокои.

„Ще играем всички мачове на „Арена Лвов“, всичките ни домакински срещи ще бъдат в Лвов. Решихме да дойдем тук. Ще играем тук, а ще тренираме и пребиваваме в Киев. „Арена Лвов“ ще бъде нашият домакински стадион“, потвърди наставникът на тима от Донецк.

„Всички харесваме атмосферата в Лвов. Обикновено когато играем с Карпати идваме тук през вечерта и единственото, което виждаме е хотелът и стадиона. Сега обаче сме тук от три дни и този път видяхме красотата на този град. Решихме домакинските ни мачове от Шампионската лига да са в Лвов“, каза още румънският специалист.

Заради размириците в Донецк, шест играчи на Шахтьор отказаха да се завърнат в страната. Това са бразилците Дъглас Коста, Фред, Дентиньо, Алекс Тейшейра и Исмаили, както аржентинецът Факундо Ферейра. Всички те останаха във Франция, където тимът игра контрола срещу Лион на 19 юли.